1e wedstrijd:  HUWI Cross Team Gleidorf

Een hele mooie opening van ons Kampioenschap Autocross Masters 2020, dat kunnen we wel zeggen! Want de start van een mooie serie wedstrijden in 2020, 7 wel te verstaan, is niet in Nederland, niet in België maar in Duitsland, in Gleidorf. We zullen in het laatste weekend van April te gast zijn bij het HUWI Cross Team. De jongens van het HUWI Cross Team weten waarover ze praten want ze hebben genoeg ervaring in wedstrijden organiseren. Het team bestaat in 2020 maar liefst 40 jaar en dat willen ze graag met ons alle samen vieren door er een enorme happening van te maken! En wees nou eerlijk, want ook de gezelligheid maken we telkens weer samen, zowel langs de baan als s’avonds in de tent tijdens de weekenden….. En iedereen heeft ongetwijfeld in de afgelopen maanden naar de filmpjes gezocht, op YouTube, van de eerdere wedstrijden in Gleidorf en daarop is te zien hoe een mooi hoogteverschil er is en we kunnen verklappen: de mannen hebben de baan al digitaal op tekening aangedragen, en dat ziet er super!
Het wachten tot het weekend van 25 en 26 April zal beloond worden, de opening van AM 2020 is in Gleidorf…… Wir sehen uns dort !

HUWI cross Team
Am Hügel 22
57392  Gleidorf  Duitsland
Facebookpagina: Huwi Cross team Gleidorf
Email: info@huwi-cross-team.de

2e wedstrijd:   SANN

Wederom, zoals in Kampioenschap Autocross Masters 2019, gaan we als 2e wedstrijd eind Mei naar het hoge noorden,  naar het net over de provinciegrens van Friesland liggende Pieterzijl. Daar zullen de punten voor de 2e wedstrijd  in het Kampioenschap Autocross Masters 2020 verdeeld gaan worden. Pieterzijl = Sietse, Sietse = Pieterzijl, hoe je het ook bekijkt, dit hoort bij elkaar! Een naam van een man én van een plaats waar nog decennia lang over gepraat zal worden….. Na de editie van Autocross Masters 2019 in Pieterzijl, op de lange en mooi ingedeelde baan, zal dit jaar de baan een stuk(je) korter zijn, maar wees gerust want de prachtige lay-out blijft en lengte zal nog ruim boven de kilometer uitkomen! Hoe mooi kan het zijn, op Hemelvaartsdag rustig afreizen naar Pieterzijl waar de wedstrijden op Vrijdag 22 en Zaterdag 23 Mei zullen zijn, s’avonds weer samen een leuk feestje bouwen in de tent en Zondag mooi rustig en nagenietend richting huis!
Dus rijden of zien is meemaken en napraten….. Be there,  in Pieterzijl !

Stichting Autosport Noord Nederland
Matsloot 10
9749 TJ  Matsloot
t.a.v: Sietse Solle
Facebookpagina: Stichting Autosport Noord Nederland
Email: Berichten via Facebookpagina

3e wedstrijd:   TACO

Als er over autocross gesproken word, komt meteen in gedachten of ter sprake: Terwolde! Want wie kent Terwolde nou niet!? Juist iedereen, en iedereen weet dat je de Dames en Heren van de TACO wel een wedstrijd toe kunt vertrouwen, een wedstrijden organiseren ze wederom in het Kampioenschap van Autocross Masters in 2020! En daarom gaan we graag weer met zijn alle “verhuizen” naar de Terwolde, om als één grote familie onze tenten op te slaan in het weekend van 27 en 28 Juni, en daar weer een geweldig weekend autocross gaan te beleven, de 3e wedstrijd in de serie van 7 van het Autocross Masters Kampioenschap 2020, onder het motto: Samen maken we Autocross! Wel is er een nieuwtje te vermelden: de locatie: een nieuwe locatie en deze zal meer oostelijker zijn als het terrein aan de Middendijk, dat wil dus ook zeggen dat het nog meer richting de rivier De IJssel is, en dat betekend weer dat de klei alleen maar harder zal zijn! Dus niemand heeft een voordeel qua knowhow van de baan!
Kijk in je agenda: alles afzeggen/cancelen in het laatste weekend van Juni, je moet naar AM Terwolde…. Place to be, Terwolde !

Terwoldse AutoCross Organisatie
Vossenweg 5
8196 KN  Welsum
t.a.v: Marjolein Samberg
Facebookpagina: TACO terwolde
Email: bestuur@taco-terwolde.nl

4e wedstrijd:   DAC

Laatste weekend Juli, het weekend van de 4e wedstrijd van het Autocross Masters Kampioenschap 2020, strijken we, wederom zoals afgelopen jaar de 4e wedstrijd, neer in Wijhe. Het plaatsje tussen Deventer en Zwolle langs de provinciale weg N337. Daar organiseert de Drentse Autocross Club alweer voor de 4e keer een wedstrijd in ons kampioenschap! Het laatste weekend van Juli zullen daar de punten verdeeld worden voor het kampioenschap, en afgelopen jaar hebben we daar prachtige wedstrijden gezien met “zware” gevechten om de plaatsen die achteraf gezien misschien wel doorslaggevend zijn geweest in het Autocross Masters Kampioenschap van 2019! Afgelopen jaar was het misschien wel de hitte die ervoor zorgde dat er enkele flinke “klappers” gemaakt werden op de baan, en dat wellicht in combinatie met een nieuwe ligging en Lay-out van de baan! We gaan het zien wie op de Zondagavond met de prijsuitreiking van de 10 verschillende klassen met de grootste beker naar huis vertrekt en dus ook de meeste punten achter zijn naam krijgt!
Noteer: 25 en 26 Juli 2020 Autocross Masters Wijhe.. Don’t miss it in Wijhe !

Drentse Autocross Club
Frieseweg 5
8375 AH  Oldemarkt
t.a.v: Marijke vd Vegt
Facebookpagina: Drentse Autocross Club
Email: info@drentseautocrossclub.nl

5e wedstrijd:  LAT’77 Toldijk

BAM….. 8 en 9 augustus 2020, de 5e wedstrijd om het kampioenschap Autocross Masters Kampioenschap 2020 in Toldijk door organisator: Loenens Auto Team, opgericht in 1977 dus al 43 jaar ervaring met daarnaast een werkgroep die bezig is een groots plan uit gaan werken: een EK wedstrijd organiseren in 2021! Onze Autocross Masters wedstrijd zal als pilot draaien voor die wedstrijd, dit qua organisatie alsook de baan die zal opgezet worden als voorbeeld en test voor een EK wedstrijd in 2021! Twee jaar geleden waren we ook te gast in Toldijk, in onze herinnering ligt ook nog de extreem hoge temperatuur maar ook de prachtige locatie met een ondergrond die niet echt kei hard is maar zeker niet van het losse is, wat wel zeker is dat de baan en ondergrond voor iedereen hetzelfde is! Dus 8 en 9 augustus 2020, Toldijk, prachtige locatie, mooie spannende baan, afther party zoals we die allemaal kennen van de LAT’77, wie gaat er met de meeste punten lopen? Wie heeft de snelste rondetijd? Wie heeft de beste start? Wie heeft de mooiste inhaal actie? Wie wint de superfinale op de (pilot)E.K. baan? Is er al een uitslag doorslaggevend voor het kampioenschap? Deze vragen zullen alle beantwoord worden, en ook Uw vragen….
Dat allemaal op het terrein aan de Wolfsstraat in Toldijk…. Being there is experience it…

Loenens Auto Team ‘77
Wolfsstraat
7227 DP  Toldijk
Tav: Edwin Hafkamp
Facebookpagina: LAT77 Loenens Auto team
Email: info@lat77.nl

6e wedstrijd:  RG Bohnhorst

Het laatste weekend van Augustus verplaatsen we ons weer naar onze zuider buren, naar Bohnhorst wel te verstaan! Afgelopen jaar waren we daar voor de 1e keer op bezoek, nu gaan we daar weer naar toe voor de 6e wedstrijd van ons Kampioenschap Autocross Masters 2020, de 2e wedstrijd dit jaar op Duits grondgebied, de voorlaatste wedstrijd van het jaar waar iedereen natuurlijk zijn punten wil verzamelen voor het kampioenschap. Het onthaal, de gemoedelijkheid, en de sfeer rondom deze wedstrijd zullen natuurlijk weer zijn zoals we dat herkennen van de jongens van Renn Gemeinschaft Bohnhorst. De voorbereidingen zijn al eerder terug (einde jaar 2019) gestart, de baan ligt geheel vlak en zal met “rust” gelaten worden om deze beter eruit te laten komen op het wedstrijdweekend…… Ook zal de “blokhut”  weer geopend zijn, waar de reeds bekende “Bohnhorster motoröil” ruimschoots zal vloeien….. Dat beloofd weer wat, het weekend van 29 en 30 Augustus, aan de Bahnhoffstrasse im Bohnhorst Warmsen
AM Bohnhorst 2020…… Zusammen machen Wir Autocross……

Renngemeinschaft Bohnhorst e.v.
Lavelsloherstrasse 1
31606 Warmsen  De
t.a.v: Eric Heineking
Facebookpagina: Renngemeinschaft Bohnhorst e.V.
Email: autocross@rgbohnhorst.de

7e wedstrijd:  Crazy Croeze Club

De 7e, en dan al weer laatste wedstrijd in het kampioenschap van Autocross Masters 2020, zal zoals de afgelopen 3 jaar plaatsvinden in Landen. Dit ook weer in het laatste weekend van September en op zondagavond aansluitend ook weer het grote kampioensfeest! Crazy Croeze Club, een club die we niet meer voor hoeven te stellen aan jullie, want wees eerlijk: organiseren kunnen de dames en heren in hun herkenbare rode tricots, zowel de wedstrijden als de kampioensfeestjes!  Wat terrein betreft, kunnen we vermelden dat de baan terug gaat naar het perceel van 3 jaar terug, daar waar we het 1e jaar (2017) gereden hebben met het hoogteverschil in de baan. Zouden er al kampioenen bekend zijn voor de aanvang? Wel is zeker dat het hier allemaal beslist word, wie zich na het verwerken van de schrap wedstrijd kampioen van zijn klasse mag noemen. En na de wedstrijd gaan we natuurlijk s’avonds allemaal samen de tent in voor het grote kampioensfeest, om alle prijswinnaars met de kampioenen, per klasse, te zien glunderen en feesten voor hun resultaat in het Autocross Masters kampioenschap 2020, en dat onder het motto: Samen maken we óók feestjes….. Dus: 26 en 27 september, Autocross Masters Landen, organisatie van Crazy Croeze Club, laatste wedstrijd uit serie van 7, prijsuitreiking kampioenschap 10 plaatsen per klasse en kampioen met auto op podium, en natuurlijk de huldiging van de Meister der Meisters, wie zijn naam word erbij gegraveerd op de grootste beker…..
Wederom de tip voor dit weekend: zeker maandag 28 september vrij nemen van werk!

Crazy Croeze Club Vzw
Orsmaelstraat 2a
B3450  Geetbets  Be
t.a.v: Kris Andries
Tel: +32(0)475-656757
Facebookpagina: Crazy Croeze Club
Email: kris.andries4@gmail.com